CONSELL EXECUTIU
Política 11/10/2011

Mas accepta ajornar el debat al Parlament sobre el concert econòmic fins després del 20-N

Davant les peticions de PP i PSC, els treballs de la comissió finalitzaran el 31 d'octubre, però el debat al Parlament es farà després de les eleccions

Sara González / Pere Martí
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern, després del consell de govern de l'11 d'octubre / ACN

BarcelonaDavant les peticions de PSC i PP, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha acceptat ajornar el debat al Parlament sobre el concert econòmic fins després del 20-N. Així doncs, segons ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, els treballs de la comissió es finalitzaran el 31 d'octubre, però el debat parlamentari es farà després de les eleccions, un plantejament en el qual l'executiu català s'hi sent “còmode”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posició del Govern s'ha vist avalada per la reunió que aquest matí ha celebrat la comissió d'estudi del concert econòmic, que ha acordat tancar els treballs del 31 d'octubre, però només amb unes observacions "descriptives" sobre el model de finançament, i ajornar el debat al ple sobre el nou model, previst inicialment pel 2 i 3 de novembre a després de les eleccions espanyoles, cosa que situaria la seva celebració a principis de desembre. CiU i ERC, partidaris d'anar a la campanya amb el model aprovat, han acceptat ajornar-lo per salvar el consens. En nom d'Esquerra, Joan Puigcercós ha acceptat l'acord però ha advertit que hi ha un risc d'"aigualir" el nou model en benefici del consens.

stats