Política 03/09/2015

Mas demana repetir la fórmula de Junts pel Sí per a les eleccions espanyoles

El president de la Generalitat considera, en una entrevista a RAC1, que un "segon plebiscit" donaria un missatge "molt potent" al món

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva visita a l'empresa Himesa a Sallent.

BarcelonaMinuts després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi anunciat en una entrevista a RAC1 que les eleccions generals seran al voltant del 20 de desembre, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar com creu que s'han d'afrontar: "Jo vaig proposar repetir la fórmula de Junts pel Sí a Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que si es guanyen les eleccions del 27-S, anar plegats amb ERC i representants de la societat civil per segona vegada significaria "un segon plebiscit", que de cara al món tindria una "potència extraordinària" a l'hora de llançar un missatge a favor d'un estat català. Ha precisat, però, que aquest debat no s'hauria d'obrir fins ben passat el 27-S, un cop es tinguin els resultats sobre la taula.

De fet, ha assegurat que el Govern ja sabia que la cancellera alemanya Angela Merkel parlaria en negatiu sobre el procés català dimarts perquè des del PP "anaven bojos" per aconseguir "pronunciaments de líders europeus en contra del procés català".

Sobre la reforma de la llei del Tribunal Constitucional anunciada pel PP, Mas ha afirmat que no es veu inhabilitat però que "és evident que ho estan intenant de totes totes". Al seu parer, és "una operació per controlar directament el procés català que disfressaran amb altres arguments".

El president de la Generalitat ha reconegut que si s'ha pogut consolidar la candidatura de Junts pel Sí és perquè a hores d'ara hi ha "sintonia" amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras. Un fet que no pot aplicar al seu exsoci de federació, Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui ha dit que no parla des que van trencar la seva aliança. "Ens van tocant el voraviu cada dia", ha lamentat, i ha afegit que ell mateix va donar instruccions a CDC perquè no hi hagués "atacs a Unió".

stats