NOU GOVERN
Política 17/12/2010

Mas demana “responsabilitat” a la resta de grups per ser investit en segona volta

El futur president insisteix que "no vol triar una parella de ball fixa" i recorda que el PP és la tercera força del país per voluntat dels catalans

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder de CiU, Artur Mas, ha assegurat que no confia en sr investit en primera volta i ha demanat “una actitud responsable” a la resta de grups per ser investit en segona votació. “Al país no li convé que s'impedeixi la formació de Govern”, ha afirmat Mas després d'haver-se reunit amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. La voluntat del dirigent convergent és tenir tot el Govern nomenat l'última setmana de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“En cap cas he buscat que m'investeixin en la primera votació”, ha assegurat Mas, qui ha explicat que ni PP ni PSC li han expressat la voluntat d'abstenir-se en la segona votació, però tampoc li han dit el contrari. Mas ha insistit que CiU “no vol triar una parella de ball fixa” i que, per tant, no es pot interpretar el suport al PP per aconseguir la primera secretaria de la Mesa con un favoritisme. “Els gestos els vam tenir tant amb el PP com amb el PSC”.

“El PP és la tercera força perquè ho ha voler el poble de Catalunya i aquest fet ha de tenir una traducció a la Mesa del Parlament”, ha afegit.

El futur president ha explicat que De Gispert li ha encarregat l'elaboració del discurs d'investidura del proper dilluns. Mas ha avançat que es centrarà en la crisi econòmica, l'educació i el pacte fiscal, essent fidel al programa electoral de CiU. Tot i això Mas ha subratllat que pretén fer un Govern “dialogant i constructiu” per arribar a grans acords de país.

La trobada de Mas i De Dispert tanca la ronda de contactes de la presidenta del Parlament amb els grups parlamentaris. En aquests moments s'està celebrant la primera reunió de la Mesa del Parlament.

stats