PLE DEL PARLAMENT
Política 22/05/2013

Mas dóna per fet que recuperarà l'impost de successions als pressupostos del 2013

El president de la Generalitat, durant la sessió de control al Parlament, també confirma els passos endavant per convertir l'ICF en un banc públic

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament que recuperarà l'impost de successions als pressupostos de la Generalitat per al 2013. Aquest era un dels acords a què havien arribat CiU i ERC en el marc de l'acord de governabilitat, i es concretarà quan arribin els comptes al Parlament a partir del juny, que és quan se sabrà l'objectiu de dèficit que haurà de complir la Generalitat aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquest anunci després que el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, li reclamés la recuperació instantània del tribut, que es va eliminar poc després que CiU arribés a la Generalitat. El president ho va justificar assegurant que era un "compromís electoral". "No es pot perdre més temps", ha defensat Herrera, que també li ha demanat passos immediats per convertir l'Institut Català de Finances (ICF) en un banc públic. Un compromís que també apareix al pacte CiU-ERC i que Mas ha assegurat que avança, en la línia del que va avançar l'ARA aquest dilluns.

stats