Política 04/03/2015

Mas assegura que el Parlament està "legitimat" per construir estructures d'estat camí del 27-S

El president de la Generalitat assenyala que el Govern i la cambra mai han optat per una via "unilateral" pel dret a decidir

Oriol March / Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament que la cambra catalana està "legitimada" per tirar endavant les estructures d'estat plasmades als pressupostos camí de les eleccions del 27-S. "Es tracta de ser pragmàtic", ha indicat Mas, que ha constata un cop més en seu parlamentària les negatives de l'estat a permetre una consulta per decidir el futur polític del país. "Estem en una regressió total de l'autogovern", ha considerat el líder de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal i com ha fet des que es va conèixer la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra la llei de consultes i contra el decret de convocatòria de la consulta original del 9-N, Mas ha mirat de positivitzar la decisió i ha assenyalat que l'única via que queda és la de les eleccions plebiscitàries. "Suposo que no les declararan il·legals", ha apuntat en referència a la possibilitat que el PP les recorri.

En resposta al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el president de la Generalitat ha volgut posar de manifest que tant el Govern com el Parlament mai han apostat per una via "unilateral" a l'hora d'abordar el dret a decidir i l'autogovern, i ha posat com a exemple l'Estatut del 2006.

stats