SESSIÓ DE CONTROL
Política 19/10/2011

Mas assegura que presentarà els pressupostos del 2012 abans de finals d’any

El president de la Generalitat assegura que per culpa "de previsions d'ingressos que eren un invent" dels governs anteriors, hi ha més dèficit i més endeutament

S. González / O. March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que presentarà els pressupostos del 2012 al Parlament durant aquest any i que, per tant, no es prorrogaran els actuals. Mas ha insistit que fins que no tingui "una fotografia real" dels ingressos que pot rebre Catalunya de l'Estat no podrà elaborar els pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la insistència de la líder del PP, Alicia Sánchez-Camacho, que ha recordat al president que ha incomplert la llei de finances públiques i la resolució aprovada al Parlament, Mas ha afirmat que els darrers anys s'han aprovat pressupostos "amb previsions d'ingressos que eren un invent" i que aquest fet va contribuir a augmentar el dèficit i l'endeutament.

Tant el PSC, com ICV-EUiA i ERC han demanat al president del Govern què pensa fer per afrontar la pobresa i reactivar l'economia. "Les retallades són lineals, discrecionals i arbitràries en les prestacions", ha assegurat el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal. Mas ha reblat que precisament els departaments de Sanitat, Educació, Benestar Social i Família i Interior són els que han patit la disminució "percentualment" més petita. Nadal ha demanat al cap del Govern que deixi de "parlar de rocs a les motxilles" i ha etzibat que "les dues piràmides" de Catalunya són "la L9 i el canal Segarra-Garrigues", infrastructures "mal plantejades pel govern de CiU".

El diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha instat Mas a "corregir" les seves polítiques i convocar una consulta perquè els ciutadans expressin si prefereixen "redistribució o retallades". Precisament la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha preguntat al president si pensa pujar els impostos als qui més tenen durant el 2012. "Si diu que no s'han de retallar impostos, per què a iniciativa del seu grup es va abaixar l'impost de successions?", ha respost Mas.

stats