PLE DEL PARLAMENT
Política 28/05/2014

Mas demana a Rajoy que desactivi el "pilot automàtic" per evitar el xoc amb Catalunya

El president veu "reforçat" el procés i assegura que "qui no ho vulgui veure així" té una "gran miopia"

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres a Mariano Rajoy que desactivi el "pilot automàtic" per evitar el xoc amb Catalunya. "Perquè no hi hagi rumb de col·lisió, qui porta el vaixell ha de deixar de portar el pilot automàtic", ha afegit Mas en referència a la predisposició al diàleg del govern espanyol. El president ha fet aquestes consideracions en resposta a Alícia Sànchez-Camacho, presidenta del PP a Catalunya, durant la sessió de control al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez-Camacho ha instat Mas a "abandonar" el "rumb de col·lisió" i ha demanat "seny per part de tots". "Tots ens hem pogut equivocar", ha assenyalat la líder del PP a Catalunya, que a les eleccions d'aquest diumenge va quedar en cinquena posició, per darrere d'ERC, CiU, PSC i ICV-EUiA.

El resultat de les europees, llegit en clau sobiranista, ha planat aquest matí sobre la sessió de control. Mas ha indicat que el camí segueix endavant i ha reiterat que Catalunya elaborarà una llei de consultes pròpia. "L'Estat hauria de deixar fer. L'altra opció és bloquejar aquesta llei, que seria hostilitat afegida", ha apuntat el president en resposta a Marta Rovira, portaveu parlamentària d'ERC.

El bloc sobiranista, "reforçat"

"El moviment català, democràtic, surt reforçat d'aquestes eleccions. Qui no ho vulgui veure així, té una gran miopia", ha assegurat el president de la Generalitat en resposta a Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU. "Tenim actitud d'intentar acordar les coses", ha assenyalat Mas. "Quan la resposta sempre és 'no', tens dues opcions: renunciar a tot, cosa que no farem, o seguir endavant. Totes les passes endavant han de ser ben fetes", ha indicat el líder de CiU.

stats