Política 30/01/2011

Artut Mas: "No té sentit que Catalunya se sacrifiqui mentre l'Estat malgasta"

El president de la Generalitat retreu al PSC que no els donés tota la informació econòmica de la Generalitat

Redacció
1 min
Entrevista de Mas a El Periódico

BarcelonaEl president Artur Mas ha acceptat que Catalunya hagi de fer sacrificis en matèria econòmica però ha demanat el mateix al Govern, ja que segons la seva opinió "no té sentit que Catalunya se sacrifiqui mentre l'Estat malgasta". Mas, en una entrevista que publica avui El Periódico, ha posat alguns exemples del que segons el seu parer és una mala gestió de l'Estat com que "no té sentit que autonomies menys productives que la nostra tinguin polítiques socials més fortes que les de Catalunya. No té sentit que qui rep diners visqui millor que qui en cedeix. Ni que l'Estat inverteixi en infraestructures allà on no hi ha teixit empresarial i margini territoris com Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català defensa que "el pla d'austeritat, amb una reducció de la despesa de la Generalitat del 10% com a mínim, que és la nostra gran contribució". A canvi, Mas entén que "l'Estat també ha de complir i assegurar-nos els ingressos que teníem el 2010. Si es donen les dues condicions complirem els objectius de dèficit, introduirem confiança, guanyarem credibilitat i ens podrem endeutar raonablement".

El nou president de la Generalitat adverteix que "passarem dos anys difícils, però el sacrifici no serà més gran del que han fet moltes empreses, autònoms i famílies. A les administracions també ens toca estrènyer-nos el cinturó". Mas, en canvi, es mostra optimista a llarg termini, indicant que "la retallada serà per al 2011 i el 2012, però si fem bé les coses després l'economia millorarà, tindrem més recursos i podrem tornar a invertir més, en especial en polítiques socials"

stats