Política 16/04/2018

Arxiven la causa contra l'alcalde de Callús per desobediència durant l'1-O

El jutge destaca les "versions contradictòries" sobre els fets si es comparen amb l'atestat de la Guàrdia Civil

Acn
2 min
L'alcalde de Callús, Joan Badia, als jutjats de Manresa el passat 5 de febrer

ManresaEl jutjat d'instrucció número 2 de Manresa ha arxivat, de manera provisional, la causa que tenia oberta contra l'alcalde de Callús, Joan Badia, per un delicte de desobediència durant l'1-O. En la resolució, que s'ha fet pública aquest dilluns, el jutge explica que la fiscalia va demanar l'arxivament provisional de la causa perquè les actuacions que hi constaven "són insuficients per sustentar cap acusació". La fiscalia tampoc no ha trobat cap prova incriminatòria i ha destacat que hi ha "versions contradictòries" sobre els fets que van passar l'1-O si es comparen amb l'atestat de la Guàrdia Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Atès el cúmul de dubtes sobre el que va passar realment, es procedeix a acordar l'arxivament provisional", ha resolt el jutjat, que ha afegit que la fiscalia tampoc va demanar de practicar cap diligència complementària. L'alcalde de Callús va ser citat el 5 de febrer, però va estar poc temps a les dependències judicials perquè es va acollir al dret de no declarar. A la sortida dels jutjats Badia va assegurar que la seva citació s'emmarcava en una "causa general" contra l'independentisme i la democràcia. "Tothom ha vist les imatges, i només vam intentar fer de mediadors", va defensar aleshores.

Segons Badia, la seva citació era una "revenja" després que denunciessin la Guàrdia Civil per la seva actuació als col·legis electorals durant l'1-O. L'alcalde també va anar al jutjat el 10 d'abril per declarar, en aquest cas com a perjudicat en la causa per les càrregues policials del referèndum. Badia va dir que es pensava que havia quedat clar que els habitants van ser les víctimes d'una acció "desproporcionada". Aquell dia, a part de l'alcalde, també van declarar altres veïns de Callús que van patir lesions el dia del referèndum.

stats