Política 14/06/2016

Arxiven la investigació contra Joaquim Nadal per una presumpta estafa urbanística

La fiscalia l'acusava d'enganyar a un promotor immobiliari en una permuta de terrenys

Ara
1 min
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

BarcelonaLa jutge ha arxivat el cas contra l'exconseller socialista de Política Territorial i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, a qui la fiscalia acusava d'estafar un promotor immobiliari amagant-li que els terrenys que li oferia per una permuta urbanística a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) eren inundables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutge considera que malgrat la decisió d'oferir els terrenys no va ser encertada, no té perquè constituir un delicte. El promotor immobiliari afectat ha recorregut la decisió a l'Audiència de Barcelona, que ara haurà de decidir si el cas s'ha de reobrir o si s'ha tancat correctament.

L'empresari havia denunciat que la Generalitat l'hauria estafat el 2006 oferint-li com a permuta una terrenys inundables perquè renunciés a construir un polígon al paratge natural de Solius de Santa Cristina d'Aro.

Les dues vegades que va declarar pel cas, Nadal va assegurar que sempre havia actuat amb la més absoluta legalitat i en defensa de l'interès públic. També va qüestionar l'impacte mediambiental del polígon industrial que volia construir el promotor. La fiscalia anticorrupció considerava que el detonant que havia portat el Govern a impulsar la permuta de terrenys va ser en realitat la compra per part de la família de l'empresari José Manuel Lara d'una finca pròxima a la zona.

La jutge també ha arxivat la investigació contra l'exgerent de l'Institut català del Sòl (Incasòl) Emili Mas, que també estava investigat per prevaricació i estafa.

stats