CEMENTIRI NUCLEAR
Política 19/12/2010

ICV-EUiA i ERC inauguren la legislatura amb resolucions en contra del cementiri nuclear a Ascó

Els ecosocialistes temen que CiU canviï d'opinió ara que governa i els independentistes asseguren que existeixen nous elements per rebutjar la instal·lació

Redacció
2 min
Laia Ortiz, durant una concentració a la Plaça Sant Jaume contra les retallades socials.

BarcelonaEl rebuig al cementiri nuclear d'Ascó serà l'element central de les primeres resolucions de la legislatura que presentaran tant ICV-EUiA com Esquerra, segons han anunciat avui. Malgrat que el ple del Parlament ja ha aprovat dos textos contraris a la instal·lació de l'equipament, les dues formacions creuen important reafirmar la posició de la cambra catalana, entre altres qüestions perquè les resolucions expiren quan expira la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, tem a més que, ara que governa, CiU protagonitzi un canvi de parer en aquest assumpte. Igualment, segons la dirigent ecosocialista, l'opció d'Ascó hauria de quedar “invalidada” si es té en compte el que disposa el Conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació de la ciutadania en la presa de decisions en els afers ambientals, i tenint en compte a més les reiterades declaracions del govern espanyol assegurant que vol prendre aquesta decisió amb el màxim consens territorial, polític i social.

En el cas d'Esquerra, la seva resolució es troba en una bateria de textos que presentaran a l'inici de la legislatura. Segons el diputat independentista per Tarragona, Sergi de los Rios, “el govern espanyol està jugant al fet i amagar amb aquest tema de forma irresponsable” i ara hi ha nous motius per renovar el rebuig al cementiri, com el nou informe tècnic que no situa Ascó com el millor emplaçament, el fet que la Coordinadora Anticementiri Nuclear presentarà documentació que invalidaria una hipotètica ubicació a Ascó i l'allargament de la vida de les tres centrals nuclears de Vandellòs i Ascó per deu anys més, “en contra del que havien insinuat els partidaris del cementiri nuclear, els quals volien disfressar la decisió sobre el MTC com l'única manera de salvar la indústria nuclear a la comarca”.

stats