Política 15/05/2017

Asens planteja un ultimàtum al PDECat perquè decideixi si defensa els "interessos d'un partit o d'un país" en el cas Palau

L'Ajuntament insta la Generalitat a reconsiderar acusar CDC al judici abans d'elevar aquest dimecres les conclusions de les parts de provisionals a definitives

Ara / Acn
2 min
El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona posa dimecres com a data límit perquè la Generalitat reconsideri la seva posició de no acusar CDC en el judici del cas Palau de la Música, moment en què les conclusions de les parts s'han d'elevar de provisionals a definitives. El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha instat el PDECat a decidir si tria "defensar els interessos d'un partit o els d'un país". "Els que busquen la impunitat de la corrupció són tan responsables com els que la van provocar", ha alertat Asens en roda de premsa aquest dilluns al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí el conseller de Cultura, Santi Vila, ha considerat necessari esperar la sentència del judici per "actuar en conseqüència" i ha optat per actuar de manera "processalment correcta". Asens li ha recriminat que si no es fa el pas abans de dimecres, "serà tard" per tornar a acusar CDC.

Sobre la voluntat d'ERC de forçar el Govern a discutir la qüestió, Asens ha "agraït" el gest, però espera que es tradueixi en actes concrets que facin canviar l'estratègia judicial de la Generalitat.

Asens ha criticat que el PDeCAT, amb la seva actuació fins al moment, està posant en dubte "el compromís de regeneració democràtica del nou partit" i els ha reclamat un gest clar i concret. "Seguiran tenint les mans brutes i tacades fins que no trenquin amb el llast que van significar els casos de corrupció a CDC", ha reblat.

En aquesta línia, el tinent d'alcalde ha qualificat d'"intolerable" que aquells que "van utilitzar el Palau en el seu moment, segons sembla, per finançar-se il·legalment, ara l'utilitzin per buscar la impunitat d'aquells fets que ofenen la ciutadania del país".

Per últim, Asens també ha criticat que no es reclamin els 6,6 milions d'euros que CDC va cobrar presumptament de Ferrovial per fer obra pública. Uns diners, ha afegit, que si no es reclamen aniran a parar directament a l'Estat i no pas al Palau, com pertocaria com a institució afectada.

stats