Asens assegura que Catalunya "pot ser un escull" per entendre's amb el PSOE

Argumenta que els socialistes i els comuns tenen "visions diferents" sobre el conflicte amb l'Estat

El diputat d'En Comú Podem al Congrés Jaume Asens ha avisat aquest dimecres que la qüestió catalana "pot ser un escull" a l'hora d'entendre's amb el PSOE per concretar un "govern de cooperació" entre els socialistes i Unides Podem, ja que totes dues formacions tenen "visions diferents" sobre la qüestió. "Evidentment és una de les qüestions que preocupen i que Pedro Sánchez sap que pot ser un escull a l'hora d'entendre's, perquè tenim visions diferents", ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Iglesias i Sánchez acorden treballar junts per un "govern de cooperació"

Després que Sánchez i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, acordessin iniciar converses per conformar un "govern de cooperació", Asens ha explicat que en les negociacions que comencen ara En Comú Podem proposarà la creació d'una "taula de diàleg" sobre Catalunya "amb l'objectiu de treure el conflicte polític dels tribunals", si bé no ha precisat qui hauria de participar-hi.

D'altra banda, ha fet broma sobre el debat que s'ha obert per la denominació que se li ha donat: "Les etiquetes no tenen importància [...]. És com la discussió entre dos amants sobre què tenen entre ells". Amb tot, ha assegurat que per a ell el que s'està parlant equival a un govern de coalició.