CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA
Política 26/03/2011

Assaig de referèndum a Nou Barris

L'engranatge de Barcelona Decideix es posa a prova aquest dissabte al districte on viu un 10% del cens de la ciutat dues setmanes abans del 10-A. Un total de 60 meses es repartiran pels 13 barris de l'àrea

Redacció
2 min

BarcelonaHavia de ser fa dues setmanes però una tempesta va alterar el calendari. La jornada de vot anticipat a Nou Barris serà aquest dissabte, dues setmanes abans de la consulta popular sobre la independència a Barcelona, que culmina un any i mig de votacions arreu del territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proximitat del 10-A converteix la consulta d'avui en un assaig general fonamental per a Barcelona Decideix, que posarà el seu engranatge a prova en un districte de tradició abstencionista, conglomerat de 13 barris i amb un teixit associatiu menys fort que en altres zones. El total dels ciutadans amb dret a vot en aquesta àrea de la ciutat -tots els majors de 16 anys empadronats- frega el 10% del cens de Barcelona per a la consulta. L'organització considera, per tant, que Nou Barris és un termòmetre ideal.

Fins ara, s'han fet dues jornades més de vot anticipat: a la Barceloneta, on es va superar el 20% de participació, i a Gràcia, on van participar el 33,75% dels que hi tenien dret. Avui, entre les deu del matí i les vuit del vespre, hi haurà a Nou Barris 60 meses on dipositar el vot per respondre a la pregunta: "Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

Tot i que la jornada s'adreça principalment als veïns del districte, que són els que majoritàriament hi participaran si el comportament és el mateix que a la Barceloneta i Gràcia, qualsevol veí de Barcelona pot aprofitar el dia per votar en la consulta. Algunes personatges destacats del món associatiu i polític ho faran. Votarà el pare Manel, que sí que és del districte, però també personalitats d'altres àrees de la ciutat: el diputat i president de la Federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, el regidor de CDC i escriptor Antoni Vives i Heribert Barrera, expresident del Parlament de Catalunya.

Aquesta jornada de vot anticipat arriba en ple compte enrere cap al 10-A, dies després del llançament del vídeo que crida a la participació en la consulta, protagonitzat per personatges populars del món de la cultura.

stats