CAP AL 25-N
Política 24/10/2012

L'Assemblea Nacional insta a convertir el clam de la Diada en vots independentistes el 25-N

Considera "plebiscitàries" les eleccions i insta a triar entre una "autonomia subordinada" a Espanya o "el camí de la recuperació de la independència". A més, insta els partits a posar al programa que començaran a treballar "immediatament perquè, en la pròxima legislatura, Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa"

M.colomer
2 min

BarcelonaL'organització que va impulsar la gran manifestació de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana, ha instat aquest dimecres a convertir el clam independentista de la Diada en un clam a les urnes el 25-N. "Hem de saber convertir la gran manifestació de l'Onze de Setembre en vots", ha reclamat la presidenta de l'ANC en una roda de premsa per prendre posició davant uns comicis que consideren clarament "plebiscitaris".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea ha fet públic un document en què alerta que aquestes eleccions hi haurà dues opcions clares: o "autonomia subordinada a les ordres d'un estat espanyol centralitzador" o "emprendre el camí de la recuperació de la independència política, la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social" fent de Catalunya un "nou estat d'Europa". L'ANC ha acabat prenent posició sobre els comicis davant les demandes socials que havia rebut en aquest sentit.

Compromís electoral

El document, a més, insta tots els partits catalanistes a incloure al seu programa tres punts en comú per reconèixer que "la sobirania de Catalunya resideix en el poble català"; per comprometre's a "posar-se a treballar immediatament perquè, en la propera legislatura, Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa", i a comprometre's a "treballar amb la resta de grups polítics" perquè el procés constituent sigui "el més consensuat possible".

Forcadell ha considerat que aquest document el poden assumir tots els partits "independentistes" compromesos amb la creació d'un nou estat català. Ha deixat clar que admetran "algun matís" en aquest text, sempre que no n'alteri el fons i el contingut. En resum, no acceptaran cap altra fórmula que no passi per un "estat independent o tant dependent com els altres estats del món". L'ANC segueix fent servir el lema "Catalunya nou estat d'Europa" i omet les referències a la UE per fer el projecte el màxim d'inclusiu possible.

stats