Política 20/11/2015

Cop de l'Estat també a l'ANC i Òmnium: multa de 440.000 euros per la 'gigaenquesta'

L'Agència de Protecció de Dades espanyola també ha imposat 40.000 euros de multa a l'ANC per no haver protegit prou les dades que els va robar un 'hacker' durant l'assemblea de Tarragona del 2014

Marc Colomer
1 min
Més de 2.500 voluntaris van formar part de la 'gigaenquesta', en què va participar-hi personatges com Pep Guardiola / ARA

BarcelonaOfensiva per terra, mar i aire de l'Estat contra l'independentisme. L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha imposat a l'Assemblea Nacional i a Òmnium una multa de 200.000 euros a cadascuna de les entitats en considerar que van vulnerar la llei de protecció de dades amb la 'gigaenquesta' abans del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la resolució, filtrada a 'Crónica Global' i 'El Mundo', l'Agència de Protecció de Dades espanyola conclou que els enquestats haurien d'haver consentit de forma "expressa i per escrit" el tractament de les dades extretes de la 'gigaenquesta'. El cas el van denunciar Ciutadans i Vox, entre altres particulars.

Segons han informat a l'ARA fonts de l'Assemblea, els serveis jurídics de l'entitat estudien la resolució, que han rebut aquest mateix divendres a la tarda. D'entrada consideren que té poc recorregut jurídic, i donen per fet que recorreran la sanció.

Multa per haver estat víctimes de robatori

També imposen una multa de 40.000 euros a l'ANC per no haver protegit prou, diu l'Agència de Protecció de Dades espanyola, les seves dades, que va filtrar un 'hacker' que les havia robat durant l'assemblea general del 2014 a Tarragona.

stats