Política 03/12/2015

L'ANC exigeix un acord "ràpid i sòlid" per formar Govern a Catalunya

L'entitat independentista es justifica després que divendres passat expirés l'ultimàtum que va posar per a l'acord. Insta a la "unitat i cohesió" de la societat civil, "sense divisions internes"

M.colomer
2 min
L'ANC va reclamar fa dos diumenges en un acte a la Ciutadella un acord urgent / ARA

BarcelonaCrida de l'Assemblea Nacional Catalana als 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP perquè tanquin una entesa de forma "ràpida i sòlida" que permeti la investidura del nou president i la formació d'un nou Govern que haurà d'aplicar el mandat del 27-S concretat en la declaració rupturista fulminada pel Tribunal Constitucional. Si bé reconeix que "hi ha motius de desànim" després de dos mesos sense acord, i just el dia que l'exdiputat de la CUP David Fernàndez advoca per cedir dos vots que permetin la investidura que desbloquegi la situació, l'ANC apel·la a la "responsabilitat i sentit d'Estat" dels 72 diputats independentistes perquè no dilatin més la negociació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un manifest que ha fet públic aquest dijous, l'ANC es justifica després que divendres expirés, sense acord i enmig d'una espiral de retretsentre JxSí i la CUP, l'últimàtum que havia fixat per a l'acord. "El treball és sovint silent, però no per això menys efectiu", reivindiquen malgrat la manca d'acord.

"Mentre esperem l'acord de govern, l'Estat ha posat en marxa tota la seva maquinària ha posat en marxacoercitiva", alerta l'Assemblea Nacional l'endemà que el Tribunal Constitucional liquidés la declaració rupturista i després que transcendís que el desacord ha frenat l'empenta sobiranista.

Recuperar la unitat de la societat civil

El distanciament dels últims mesos de l'ACN amb les altres entitats de la societat civil implicades en el procés d'independència -Òmnium i Súmate, entre altres-, però també les tensions internes que arrossega l'entitat que presideix Jordi Sànchez des d'abans del 27-S, han portat l'Assemblea a fer una crida a la unitat d'acció: "Ara més que mai és imprescindible que la societat civil actuï com ho ha fet darrerament, unida, cohesionada, sense divisions internes i amb els ulls posats en l'objectiu que galvanitza i ens ha unit sempre: la independència".

A més, l'ANC també insta la societat catalana a mostrar la seva "solidaritat" amb els càrrecs locals perseguits per l'Audiència Nacional per haver aprovat mocions de suport a la declaració rupturista del Parlament. La fiscalia de l'Audiència els acusa de sedició i rebel·lió, entre altres delictes com el de desobediència i usurpació de funcions.

stats