POLÍTICA
Política 03/02/2014

ICV-EUiA contraposa l'èxit de l'Assemblea Oberta enfront de la convenció del PP

El coordinador nacional d'EUiA preveu un ampli creixement de l'esquerra alternativa, tant a nivell espanyol com europeu

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEls coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, han valorat molt positivament el resultat de l'Assemblea Oberta que el partit va fer dissabte passat, que va comptar amb l'assistència de 1.700 persones, entre ells integrants del sector crític del PSC. L'acte, que va encoratjar a diferents moviments socials i forces polítiques progressistes a treballar unides de cara a les properes eleccions municipals del 2015 amb l'objectiu de "fer fora la dreta de les institucions", ha estat definida pels seus promotors com una nova forma de política i també s'ha contraposat a la convenció del PP "tancada i blindada per la policia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, el coordinador nacional d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha considerat que hi ha una nova política que està creixent a causa de la desafecció pel model bipartidista de PP i PSOE, raó per la qual preveu un ampli creixement de l'esquerra alternativa, tant a nivell espanyol com europeu. Joan Herrera ha instat els ciutadans a aprofitar que el bipartidisme està en "caiguda lliure" perquè sorgeixi una alternativa als partits que han imposat polítiques d'austeritat.

Continuïtat de la proposta ecosocialista

El coordinador nacional d'ICV ha assegurat que "qui fa retrocedir el país és la dreta" i ha animat als convidats que no van assistir a l'assemblea a unir-se a aquesta iniciativa per donar-li continuïtat.

stats