MUNICIPIS INDEPENDENTISTES
Política 07/07/2012

Els municipis sobiranistes: "La llavor de la independència està sembrada i comença a madurar"

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI), reunida aquest dissabte en assemblea a Girona, insta el Govern a no rebaixar el pacte fiscal per aconseguir el consens polític a l'entorn del nou model

Oriol March
1 min
Foto de família dels alcaldes que s'han reunit en l'assemblea de Girona

GironaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea a Girona amb dos objectius clars: avançar cap a la independència de Catalunya –per la via de la convocatòria d'un referèndum– i anar sumat municipis als 485 que ja s'hi han adherit. "Espanya ens diu que no hi cabem, ens menysté", ha denunciat l'alcalde de Vic i president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. De l'assemblea n'ha sortit un manifest per l'autodeterminació: "La llavor de la independència està sembrada i comença a madurar", s'hi pot llegir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal s'ha encarregat de la cloenda de l'assemblea i s'ha valgut de les paraules de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, per assegurar que "no hi ha motius pel 'no' a l'autodeterminació".

Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i membre del consell executiu de l'AMI, s'ha encarregat de llegir un document aprovat en l'assemblea de l'associació –i avançat per l'ARA– en què insten el Govern a no rebaixar el pacte fiscal per tal d'aconseguir un consens ampli. "El concert és plenament constitucional i està avalat per l'Institut d'Estudis Autonòmics", ha destacat Vilagrà.

La benvinguda de l'acte ha anat a càrrec de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha assegurat que l'estat espanyol "no té futur" i que l'única opció que té Catalunya és l'estat propi.

stats