L'Audiència Nacional processa l'etarra Mikel Carrera Sarobe per l'assassinat del president del PP d'Aragó el 2001

El jutge Santiago Pedraz li atribueix el delicte d'assassinat terrorista. Manuel Giménez Abad va morir després que li disparessin diversos trets en un carrer acompanyat del seu fill

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha processat aquest dilluns el membre d'ETA Mikel Carrera Sarobe, àlies 'Ata', per l'assassinat del president del PP d'Aragó, Manuel Giménez Abad, el 6 de maig del 2001. 

En una interlocutòria amb data d'aquest dilluns, el magistrat li atribueix un delicte d'assassinat terrorista (Carrera es va incorporar a la banda terrorista uns mesos abans), basant-se en la prova testifical prestada pel seu fill i altres testimonis presencials que ostenten la condició de protegits en aquest sumari i que, amb posterioritat a aquell dia, han reconegut el processat com l'autor dels trets.

Segons la interlocutòria, Carrera hauria disparat diverses vegades al dirigent del PP quan es dirigia a un partit de futbol a l'estadi de La Romareda, a Saragossa, acompanyat del seu fill, que era menor d'edat.

Pedraz explica en el seu escrit que el dia dels fets, entre les 18 i les 18.30, l'autor del crim (un home de 25 anys i 1,80 m) va abordar Giménez per l'esquena en un carrer i li va disparar tres vegades al cap, segons el testimoni del seu fill. A continuació, va fugir del lloc dels fets corrent. 

En la interlocutòria, el jutge recorda una agenda intervinguda al dirigent d'ETA Javier García Gaztelo (Txapote) el mateix any, en què figuraven els noms de comandos d'ETA, entre els quals l'àlies de Carrera Sarobe. En aquests escrits, Txapote tenia marcades diverses cites amb el jove, la qual cosa el porta a concloure que ja s'havia enquadrat a l'aparell militar d'ETA. D'altra banda, destaca que el fill de la víctima, testimoni directe de l'assassinat, va reconèixer l'autor, el 2014, mitjançant una fotografia que "no havien difós els mitjans de comunicació ni havia vist anteriorment, la qual cosa reforça el valor del reconeixement". El testimoni també va identificar l'etarra l'any passat durant una roda de reconeixement.

  • Etiquetes

Més continguts de