Política 22/01/2019

L'Audiència Nacional fixa per al 5 de febrer la vista prèvia al judici a Trapero

També estan acusats César Puig, Pere Soler i la intendent Teresa Laplana

Ara
1 min
L'Audiència Nacional fixa per al 5 de febrer la vista prèvia al judici a Trapero

BarcelonaDavant l'inici imminent del judici als presos polítics al Tribunal Suprem, l'Audiència Nacional també s'ha pronunciat i ha fixat per al 5 de febrer la vista prèvia al judici contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, i a petició dels advocats de l'ex secretari general d'Interior, César Puig, la secció primera de la sala penal resoldrà sobre la seva competència per jutjar Trapero i Puig, així com l'exdirector dels Mossos Pere Soler i la intendent Teresa Laplana. Les vistes seran públiques. Fonts del tribunal apuntaven al desembre que el judici no es faria fins a l'estiu malgrat que se'n confirmés la competència, però finalment se celebrarà aquest febrer.

Així, Trapero s'enfronta a una petició d'11 anys de presó per un delicte de rebel·lió, sol·licitat per la fiscalia pels fets del 20 i 21 de setembre davant de la conselleria d'Economia. La mateixa pena demanen per a Puig i Soler, i la rebaixen per a la intendent Laplana, per a la qual demanen 4 anys de presó per un delicte de sedició.

stats