POLÍTICA
Política 21/09/2011

L'Audiència Nacional atura els processaments del 'cas Faisán' i dóna aire a Rubalcaba

La sala penal estima el recurs dels comandaments policials perquè considera que no hi ha prou indicis per imputar-los, almenys per ara. Demana al jutge Pablo Ruz, instructor del cas, que segueixi investigant o que arxivi la causa

Efe
1 min

MadridLa sala penal de l'Audiència Nacional ha revocat la interlocutòria de processament dels tres comandaments policials acusats, en el cas Faisán, de ser els autors de la filtració que el 2006 va alertar ETA d'una operació policial contra la seva xarxa d'extorsió. Els tribunal que ha estudiat els recursos dels implicats ha considerat febles els indicis contra ells i ha aturat l'acusació. Ha tornat el cas al jutge instructor, Pablo Ruz, al qual demana que segueixi investigant o bé que arxivi la causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts jurídiques, el ple de la sala penal d'aquest tribunal ha considerat per unanimitat que hi ha indicis de la comissió d'un delicte en la filtració, però que no són suficients per processar l'exdirector general de la Policia, Víctor García Hidalgo, el cap superior de Policia del País Basc, Enrique Pamiés, i l'inspector de Brigada d'Informació d'Àlaba, José María Ballestero.

Aquesta decisió dóna aire a Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE i fins fa poc ministre de l'Interior, al qual el PP demanava que dimitís per la implicació d'antics subordinats seus en el cas.

stats