Política 11/06/2018

L'Audiència Nacional obliga a reobrir el cas de la publicació a 'La Razón' de les imatges de 33 jutges pro referèndum

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades haurà d'aixecar l'arxivament de la investigació

Ara
1 min
L'edifici de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaL'Audiència Nacional obliga l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) a reobrir el cas de la publicació al diari 'La Razón' de les imatges de 33 jutges que van signar un manifest a favor del dret a decidir. La sentència, datada a 30 de maig i a la qual ha tingut accés l'ARA, considera que els magistrats estan "legitimats" per sol·licitar que l'AEPD procedeixi a reobrir la investigació per determinar d'on van sortir les fotografies -la majoria eren les mateixes que feien servir en el DNI- i esclarir les possibles responsabilitats en cas que s'hagi vulnerat el seu dret a la intimitat.

El tribunal, però, es considera incompetent per resoldre sobre el fons de la qüestió. Per tant, haurà de ser l'AEPD -condemnada a pagar les costes del judici- la que continuï una investigació que va tancar en fals, en determinar que no es podia saber si les imatges havien estat filtrades pel ministeri de l'Interior, el responsable de custodiar les fotografies del DNI. La policia i el ministeri ja van negar aleshores haver-hi tingut res a veure quan se'ls hi va sol·licitar informació des de l'agència de protecció de dades.

Judicialment el cas també va quedar arxivat l'any 2016. Els jutges afectats van decidir recórrer el cas a l'Audiència Nacional que ara, quatre anys després de la filtració de les imatges, demana a l'AEPD que reobri la investigació.

Sentència Audiència Nacional
stats