Política 05/03/2014

L'Audiència de Palma rebutja com a prova correus electrònics d'Urdangarin

El jutge Castro considera que els documents no són útils en el moment en què es troba el procés judicial

Efe
1 min

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha rebutjat aquest dimecres admetre al cas Nóos dues proves documentals sol·licitades per l'exsoci d'Iñaki Urdangarin Diego Torres: un CD que conté una declaració judicial del duc de Palma i la publicació de diversos correus electrònics personals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció segona ha desestimat un recurs d'apel·lació plantejat per la defensa de Torres, de manera que confirma la decisió del jutge instructor del cas Nóos, José Castro, de rebutjar els dos documents perquè considera que no són útils en el moment actual en què es troba el procés judicial. L'advocat de l'exsoci d'Urdangarin va demanar que s'admetessin les dues proves per poder acreditar que tot el que feia el gendre del rei, fins i tot els correus interns amb el seu exsoci, estaven supervisats pels serveis de seguretat de l'Estat. Torres demanava l'admissió de les dues proves per demostrar que va actuar en tot moment pensant que tot el que feia es trobava dins el marc de la legalitat, ja que Urdangarin estava sota supervisió dels serveis de seguretat estatals per la seva condició de gendre del rei i marit de la infanta Cristina.

L'Audiència ha respost a la petició de la defensa de Torres al·legant que "el fet circumstancial" que pretén demostrar l'exsoci d'Urdangarin amb aquests documents "no requeriria cap prova" i ha assenyalat que es tracta d'una qüestió que haurà de ser examinada i valorada en el judici oral. La secció segona ha indicat que per molt que s'accepti com a versemblant la confiança que pogués atorgar a Torres el fet que el seu soci fos gendre del rei, això no afecta la consciència d'"antijuridicitat" que podria albergar sobre la seva participació en els fets investigats.

stats