ONZE DE SETEMBRE
Política 13/09/2013

La Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga la crema d'una foto del rei per la Diada

Al final de l'acte polític de l'esquerra independentista es van cremar banderes d'Espanya, França i la Unió Europea, i una fotografia del monarca espanyol

Efe
1 min
Al final del míting de l'esquerra independentista es van cremar banderes i un retrat del rei / EFE

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat aquest divendres als Mossos d'Esquadra un informe sobre la crema per part de tres encaputxats d'un retrat del rei al final d'una manifestació de l'esquerra independentista a Barcelona durant la Diada, dimecres passat. Segons fonts fiscals, el ministeri públic pretén investigar si la crema de la fotografia va poder constituir un delicte d'injúries contra la Corona, tipificat amb fins a 2 anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per intentar identificar els tres encaputxats que van cremar tres banderes, una d'espanyola, una de francesa i una altra d'europea, i un retrat del rei. A més de la investigació per localitzar els encaputxats, també s'ha incoat un acte administratiu als organitzadors de l'acte.

En l'esmentada manifestació, milers de persones van recórrer els carrers de la capital catalana amb el lema "Independència, socialisme i feminisme" i van concloure al Fossar de les Moreres. Una vegada llegits els manifestos a l'escenari muntat al Fossar, tres encaputxats van pujar a l'escenari i van cremar una bandera espanyola, una de francesa i una d'europea al crit de "Visca la terra lliure". Posteriorment, van exhibir una fotografia del rei Joan Carles, a la qual també van calar foc.

stats