Política 23/12/2014

Autoinculpacions contra la “manca de garanties democràtiques”

Marc Colomer
2 min

BarcelonaLluny de dissuadir, la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N, i la seva admissió a tràmit ahir pel TSJC, han tornat a actuar com a element cohesionador del sobiranisme. L’ANC va anunciar ahir una campanya massiva d’autoinculpacions “en defensa del 9-N”, i ja no només per mostrar la “solidaritat” amb els querellats sinó per “manifestar la manca de garanties democràtiques” d’Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya es visualitzarà avui al migdia a la seu del TSJC a Barcelona, on el gruix del secretariat nacional de l’ANC lliurarà un document en què s’autoinculpa pel 9-N, tal com ja van fer els portaveus parlamentaris. Les persones que es vulguin sumar a la campanya podran fer-ho omplint amb les dades personals el document que es pot trobar a la web de l’entitat. Els documents s’hauran de lliurar al jutjat de guàrdia més pròxim.

Montilla s’ofereix de testimoni

Més enllà de la campanya d’autoinculpacions, ahir el predecessor d’Artur Mas a la presidència de la Generalitat, José Montilla, es va oferir com a testimoni de la defensa de Mas. Per Montilla, la querella i l’admissió a tràmit és un “error jurídic i polític” que “dóna arguments a l’independentisme”, a més de “facilitar la campanya d’Artur Mas”.

ERC opta per la via de les autoinculpacions, i CiU confia que l’“error” de la querella no acabi en condemna. Des de Barcelona, acompanyat per Ada Colau, el líder de Podem, Pablo Iglesias, es va limitar a dir que no és “partidari” de “perseguir ningú per fer política”. Per Colau, la querella és la mostra de “la incapacitat de l’Estat per afrontar un procés democràtic”. En canvi, el govern espanyol va mostrar “respecte” per la decisió del TSJC, com el PSOE, que va demanar diàleg, mentre que C’s ho va trobar conseqüent davant la “gravetat dels fets”.

stats