Política 14/04/2014

Joan Ignasi Elena: "L'expulsió de Mohedano denota el sectarisme polític i la decadència del PSC"

Insisteix que el 28 de juny els crítics decidiran col·lectivament si segueixen o no al partit

Sara González
1 min
Joan Ignasi Elena, al centre, amb altres membres d'Avancem

BarcelonaEl dirigent crític del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha carregat durament contra la decisió del partit de fer fora de la direcció Fabian Mohedano per haver assistit a un acte d'ERC. "Expressa el sectarisme polític i la decadència del PSC", ha etzibat Elena, que ha recordat que justament el PSC va governar set anys amb ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat, que està pendent que es resolgui el seu cas juntament amb Marina Geli i Núria Ventura per haver trencat la disciplina de vot, ha assegurat que demanaran explicacions a la comissió de garanties de per què la direcció del partit va conèixer abans la resolució de Mohedano que l'afectat mateix. "Ha nascut un socialisme conservador. El PSC ha denunciat durant 30 anys que el país tenia amos i ara qui té amos és aquest partit", ha etzibat Mohedano, que ha reiterat que suspèn cautelarment la seva militància mentre Pere Navarro sigui primer secretari.

Amb aquesta situació sobre la taula i el fet que el PSC no estigués "representat" al debat del Congrés sobre la consulta, Elena considera que s'està arribant a una "situació límit que requereix mesures urgents". Al seu parer, la data clau és el 28 de juny, quan se celebrarà l'assemblea dels crítics i on decidiran si aposten per reconstruir l'espai socialista des de dins o des de fora del PSC. "El socialisme català viurà un nou inici segur, dins i fora. El socialisme no és només unes sigles", ha advertit el líder d'Avancem.

stats