Política 06/05/2013

Avancem demana respecte pel projecte col·lectiu del PSC a favor del dret a decidir

El col·lectiu defensa en un comunicat que el PSC ha de ser al pacte nacional

Sara González
1 min
Consell Nacional Extraordinari del PSC. Jaume Collboni s'acosta a parlar amb el crític Joan Ignasi Elena / EFE

El dirigent del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha demanat aquest dilluns que es respecti "el projecte col·lectiu" del PSC a favor del dret a decidir. "És un posicionament col·lectiu, i el que no s'ha de fer és desviar-lo cap a interessos personals", ha assegurat Elena just després que Carme Chacón hagi publicat una carta demanant als socialistes catalans que no se sumin al pacte nacional pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Justament el col·lectiu Avancem ha defensat aquest dilluns en un comunicat a la seva web que el PSC estigui en aquest pacte. Fins ara, la direcció dels socialistes ha mostrat recels davant la idea de formar-ne part, tot i que aquesta tarda assistirà a la cimera. "El pacte nacional pot ser una oportunitat per desvincular d'opcions partidàries la reivindicació d'aquest dret democràtic", afirma el Avancem, que també destaca que el dret a decidir no és "patrimoni de ningú".

Avancem també recorda al Govern que és un "error voler definir un estat abans de votar" si es vol aquest estat, i per això ha reiterat que està en contra del consell assessor per a la transició nacional. El que cal, insisteixen, és no "instrumentalitzar" el procés i fer "partícips els ciutadans" fent un procés "de baix a dalt".

stats