Política 16/09/2013

Avancem demana primàries al PSC per triar el candidat a les europees

Joan Ignasi Elena posa sobre la taula que almenys estiguin obertes a la militància

Sara González
1 min

BarcelonaSi bé Pere Navarro ha demostrat un ferm compromís amb la celebració d'eleccions primàries per triar el candidat a la Generalitat i els caps de cartell municipals, el moviment Avancem que lidera Joan Ignasi Elena considera que també s'ha d'aplicar aquest sistema per triar el proper candidat socialista a les eleccions europees del 25 de maig del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha expressat el mateix Elena a la reunió de l'executiva d'aquest dilluns, on ha defensat que aquestes primàries estiguin almenys obertes a la militància, com un pas més de la voluntat del partit d'avançar cap a una major participació de les seves bases i una major transparència.

El PSC té previst que les eleccions primàries per escollir el candidat a Barcelona donin el tret de sortida a l'ús d'aquest mecanisme de participació per escollir els representants que optaran a les alcaldies d'arreu de Catalunya. Fonts de la federació de Barcelona expliquen que el seu calendari inicial preveu convocar aquestes primàries a la primavera del 2014, abans de les europees.

stats