Política 08/01/2014

Avancem aposta perquè el PSC s'abstingui en la votació del Parlament

El moviment crític recorda que Navarro va assegurar a principis de legislatura que els socialistes s'abstindrien a les votacions sobre el dret a decidir

Europa Press
1 min

BarcelonaEl fundador i membre del corrent crític del PSC Avancem Jordi del Río ha apostat aquest dimecres perquè el PSC s'abstingui en la votació del Parlament del dia 16 en què es demanarà al govern espanyol que transfereixi a Catalunya la competència per fer referèndums. En declaracions a Europa Press, ha explicat que té l'"esperança" que es mantindrà la unitat dins el grup parlamentari socialista el dia de la votació, i ha assegurat que aquest és l'objectiu del corrent crític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del Río ha considerat que amb "diàleg i pedagogia" el socialisme català sabrà estar unit i abstenir-se al ple del 16, i ha confiat que la direcció i els diferents sectors interns consensuaran una posició en els pròxims dies. Ha recordat que en els inicis de l'actual legislatura catalana, el líder del PSC, Pere Navarro, va defensar que el PSC s'abstindria en totes les votacions a l'entorn del dret a decidir, amb la qual cosa ha demanat que es mantingui fidel a aquest principi.

Ara com ara Navarro ha garantit que el PSC no donarà suport a la petició perquè el govern espanyol transfereixi la competència a Catalunya per fer la consulta, però no ha aclarit si la posició socialista serà un no o una abstenció. Igual que Avancem, un altre dels corrents crítics del partit, Agrupament Socialista, s'ha mostrat partidari de l'abstenció del PSC en la votació de la pròxima setmana.

stats