Ayuso proposa una plataforma d'empresaris catalans i madrilenys per "atreure inversions" després del Brexit

Álvarez de Toledo insisteix que si Torra tira endavant la independència acabarà a la presó

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha proposat una plataforma d'empresaris catalans i madrilenys que serveixi per "atreure inversió" després del Brexit. En un esmorzar al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Ayuso ha assegurat que el Brexit obre "oportunitats" a totes les empreses de Londres que volen mantenir-se a la Unió Europea i ha proposat la unió d'empresaris de les dues comunitats autònomes com la millor eina perquè aquestes empreses inverteixin a l'estat espanyol. 

Per a Ayuso, l'independentisme ha sigut la causa que Catalunya "hagi deixat d'estar entre les primeres regions europees" i per això, ha dit, ha anat a Barcelona per estendre la mà a la cooperació entre les dues comunitats autònomes. "Volem anar de bracet amb Catalunya i la resta d'autonomies", ha afirmat.

D'altra banda, la nova presidenta del Comunitat de Madrid ha tornat a defensar una baixada d'impostos com la millor manera "d'atreure capital". De fet, per a Ayuso la "competència fiscal entre comunitats autònomes és sana" -ha negat apostar per una "guerra fiscal"- i ha instat la resta d'autonomies a aplicar, també, una rebaixa fiscal. "En comptes d'atacar la iniciativa privada amb més impostos, han de buscar racons i maneres de recaptar més diners sense haver d'estar fent-ho a costa d'empresaris i contribuents", ha explicat.   

Crítiques a Podem i aval a Vox

Ayuso ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra les polítiques econòmiques de l'esquerra, però també per criticar la falta de solucions del govern d'Ada Colau a "l'increment de la delinqüència" a la capital catalana. "Hem sigut governats per un moviment, no sé si dir-ne partit, que té com una espècie d'addicció als moviments il·legals", ha afirmat. "Són moviments polítics que donen l'esquena a la legalitat i als ciutadans i fan que a les ciutats hi proliferin furts i atacs", ha afegit.

En aquest sentit, Ayuso ha defensat el pacte entre les formacions de dretes que l'han portat al capdavant de la Comunitat de Madrid i ha apostat per repetir-lo si hi ha una repetició electoral. "Quan Cs, el PP i Vox ens hem unit, hem aconseguit grans coses", ha afirmat. "Som diferents, però compartim idees bàsiques i fonamentals", ha defensat.

Carrega contra els actes de la Diada

Entre les crítiques que ha llançat a l'independentisme, Ayuso ha avisat que si el govern de la Generalitat continua a mans de dirigents independentistes no atraurà la inversió exterior. Però també ha aprofitat l'oportunitat per carregar contra els actes de la Diada que han organitzat el Govern i el Parlament, així com la manifestació organitzada per l'ANC. "Convertiran la Diada en un atac a la resta d'Espanya", ha afirmat. 

Per la seva banda, la portaveu del PP al Congrés de Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha insistit que si el president de la Generalitat, Quim Torra, tira endavant la independència de Catalunya el seu destí serà la presó. "Realment no és possible repetir el mateix deliri i portar Catalunya al retrocés", ha assegurat. "Absolució o independència? Per una banda, el ridícul, i, per l'altra, el càstig, és a dir, la presó, com els seus companys, o convertir-se en un pròfug".

Álvarez de Toledo ha estat l'encarregada de presentar l'acte i ha aprofitat el moment per fer autocrítica. La diputada popular ha recordat que fa uns mesos va escriure un article en què criticava el president del PP, Pablo Casado, d'haver apostat per Díaz Ayuso per presidir la Comunitat de Madrid. "Em vaig equivocar, Isabel Díaz Ayuso m'ha deixat en evidència. Ha demostrat dues virtuts que els polítics moltes vegades no tenen: capacitat de pacte i acord, i coratge personal", ha afirmat.