Política 30/04/2014

El PP diu ara que Aznar presentarà un acte preelectoral d'Arias Cañete

Els populars aconsegueixen suavitzar el cop de porta de l'expresident espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridNi l'un, ni l'altre. Ni José María Aznar serà a la campanya electoral del PP ni el partit haurà d'encaixar l'absència total del seu president d'honor. Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat la direcció del partit, l'excap de l'executiu espanyol ha trucat al candidat a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, i han acordat que el presentarà en un acte informatiu organitzat pel diari ABC a Madrid el dia 8. És a dir, hores abans que –aquella mitjanit– comenci la campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord ha estat rebut amb "satisfacció" per Arias Cañete, que va ser ministre d'Agricultura al govern d'Aznar. De fet, en l'aspra polèmica dels últims dies –en què l'expresident ha rebutjat formar part de l'agenda d'actes electorals, argumentant que no l'havien trucat amb prou temps– sempre ha esquivat les crítiques cap al cap de llista. El president de FAES està molest amb l'equip de campanya que dirigeix Carlos Floriano. El distanciament progressiu que ha viscut amb el seu delfí, Mariano Rajoy, s'ha fet evident ja aquest setmana.

En canvi, el president del govern espanyol s'abocarà a la campanya popular. Participarà en 10 mítings. En cinc d'ells coincidirà amb Arias Cañete. Entre aquests, el dia 17 de maig a Barcelona. Els equips de campanya del PP i el PSOE també han anunciat aquest dimecres que el cara a cara televisat serà el dia 13.

stats