Política 05/04/2017

Aznar: "El 2002 Pujol em va dir que ja no acceptaven el pacte constitucional, i mira on són ara, arrasats per ERC"

L'expresident del govern espanyol ha participat al programa de Bertín Osborne i ha recordat com ETA va intentar matar-lo tres vegades, una amb un míssil contra el seu avió. També ha defensat la participació d'Espanya a la guerra d'Iraq: "Mai he tingut millor foto que la de les Açores"

Albert Solé
2 min
José María Aznar durant el programa de Bertín Osborne

BarcelonaL'expresident del govern espanyol del PP, José María Aznar, ha sigut el convidat aquesta nit al programa de Bertín Osborne, 'Mi casa es la tuya' de Telecinco, on s'ha sincerat sobre temes personals, però sobretot de la seva etapa de president, entre el 1996 i el 2004.

  1. Quan vaig tenir la majoria absoluta li vaig oferir a Pujol dues vegades entrar al govern, el 2000 i el 2002.
  2. El 2002 Pujol em va dir que ja no acceptava el pacte constitucional. Jo li vaig dir a Pujol que o es convertien en un partit que podia governar Espanya o en un partit que s’aliava amb els radicals, on sempre guanyen els radicals. I mira on són ara, arrasats per ERC i amb la societat catalana fracturada
  3. Sempre m’ha agradat competir i sempre he competit per guanyar, mai m’ha agradat perdre.
  4. No m’agradava veure a Espanya a la meitat de la classificació. He tingut molta ambició personal, però jo volia una espanya ambiciosa també que s’assegués a la taula on es prenen les decisions, i aquesta és la política que jo vaig dur a terme. Per això la falta d’ambició a mi no m’agrada.
  5. Alvarez Cascos va canviar el cotxe blindat en el que jo anava el dia de l’atemptat sense jo saber-ho perquè jo no el volia canviar perquè costava massa diners, i aquell cotxe em va salvar la vida
  6. Ho van fer perquè no volien que guanyés el PP les eleccions perquè sabien que la nostra política amb ells seria més agressiva
  7. ETA va intentar matar-me més vegades, un amb un míssil contra el meu avió, però els va fallar la llançadera que havien comptar
  8. El 1977 vaig votar a Suàrez, però de seguida vaig veure que el futur de la centre-dreta passava per Alianza Popular
  9. Des que vaig veure Ana Botella vaig pensar ‘aquesta me la quedo’. Portàvem tres dies junts i li vaig demanar de casar-nos, i em va dir que sí.
  10. De jove m’agradava portar els cabells llargs i anar als guateques, ‘gamberrejava una mica’, però perdia molt de temps amb això.
  11. Per l'interès d'Espanya aniria "a les Açores i a la Patagònia". "Amb el meu veí Portugal, amb l'aliat més fort, Estats Units, i amb un gran país com el Regne Unit". "Mai he tingut millor foto que la de les Açores". Així ha defensat l'expresident espanyol la participació d'Espanya a la guerra d'Iraq.
stats