Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Aznar considera que és necessària una reforma laboral profunda

Aznar: "Zapatero marxarà abans que el facin fora"

L'expresident del govern espanyol diu a Washington que José Luis Rodríguez Zapatero no es presentarà a les eleccions del 2012 perquè "seria perllongar l'agonia d'una legislatura esgotada"

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha manifestat avui que "Zapatero marxarà abans que el facin fora", amb relació a l'anunci de l'actual president de l'Estat de no repetir com a candidat a les eleccions generals del 2012.

Durant una trobada amb militants del Partit Popular a Washington, de cara a les eleccions de maig Az
nar ha afirmat que Zapatero "no continua perquè seria perllongar l'agonia d'una legislatura esgotada". Per això va demanar el vot per al PP, després de qualificar la tasca del govern socialista com a "desastrosa".

"Espanya va passar de ser un exemple a ser un problema", ha declarat Aznar, que va ocupar la presidència de l'executiu espanyol entre els anys 1996 i 2004.
"Sabem què passa cada vegada que governen els socialistes: debilitament de l'estat de dret i problemes econòmics", ha afegit.

Aznar, president honorífic del PP, ha assenyalat que espera que els comicis del 22 de maig siguin una "fita" per al començament de "la recuperació econòmica" i que serveixin "per demanar comptes als governants". També ha indicat que la xifra de gairebé 5 milions d'aturats és una "tragèdia" per a l'Estat, i ha reiterat la necessitat d'una reforma laboral profunda. "Quants aturats més hi ha d'haver perquè es produeixi una veritable reforma del mercat de treball?", ha qüestionat davant un centenar de simpatitzants en un hotel de la capital nord-americana.

L'expresident també ha remarcat la necessitat de "recuperar" les relacions amb els Estats Units, país que visita sovint per impartir conferències i xerrades. "A mi m'agrada estar amb aquells que prenen les decisions, i no m'agrada que altres prenguin les decisions per mi", ha explicat Aznar, que ha estat acompanyat en l'acte pel director del departament d'Exterior del PP, Alfredo Prada.

RE

Més continguts de