Política 04/03/2016

Aznar avisa que les forces que volen "destruir" Espanya conflueixen a l'hora de "justificar la violència"

"S'uneixen perquè la democràcia els resulta insuportable", assegura l'expresident del govern espanyol en un acte a Sant Sebastià

Ara
1 min
L'ex president del govern espanyol José María Aznar

BarcelonaIntervenció molt contundent de José María Aznar contra els partits que, segons ell, "volen destruir el sistema democràtic", amb referència als independentistes. "Avui, a Espanya, conflueixen al voltant del relat amb el qual s'ha volgut justificar la violència terrorista totes les forces que volen destruir el sistema democràtic", ha assenyalat l'expresident espanyol en un acte a Sant Sebastià en què també ha alertat contra els "terroristes convictes que es volen fer passar per pacificadors", en clara al·lusió a la sortida de la presó d'Arnaldo Otegi, líder de l'esquerra abertzale.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"[Aquests partits] s'uneixen perquè els uneix la idea segons la qual la violència forma part de la política, la idea que la política consisteix a assaltar el poder i no a guanyar-lo respectant els principis de la democràcia i de l'estat de dret", ha reflexionat el president d'honor del PP. "S'uneixen perquè la democràcia, com a expressió pacífica i legítima de les majories i el respecte a les minories, els resulta insuportable. Mai acceptaran que cap poder limiti la seva arbitrarietat. S'uneixen perquè saben bé que si es trenca la nació s'acaba amb la Constitució i, per tant, amb la democràcia i la llibertat", ha afegit.

"Acceptar dins del sistema els violents no ha produït la dissolució dels violents en el sistema, sinó la degradació del sistema a mans dels violents", ha considerat Aznar.

stats