Política 02/06/2014

Aznar erigeix el príncep hereu en la "garantia" de "continuïtat de la nació espanyola"

Expressa el seu suport al successor a la Corona, institució que considera determinant per al "present i futur d'Espanya"

Ara / Efe
1 min
Arias Cañete aconsegueix que Aznar li presenti una conferència

MadridL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha afirmat avui que la renúncia del rei "és un acte de responsabilitat i de generositat" i ha expressat el seu suport al príncep hereu, convençut que serà una "garantia tan sòlida com ho va ser el seu pare" per a la "continuïtat de la nació espanyola i la fortalesa del sistema democràtic". Aznar, en un comunicat de premsa, ha subratllat que la decisió del rei ha de ser entesa "com una expressió concloent de la seva voluntat de fer en cada cas allò que serveixi millor els interessos d'Espanya, del seu sistema democràtic i de la institució monàrquica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de l'executiu ha manifestat que el rei "acredita una trajectòria de rellevància històrica com poques en la monarquia espanyola" i ha recalcat que els espanyols li deuen "l'impuls decisiu de la reconciliació dels espanyols en democràcia i de la vertebració de la realitat nacional d'Espanya". Per ell, en valorar la figura històrica del rei, "no només ha de pesar el reconeixement del que ha fet sinó també la importància de la Corona per al present i el futur d'Espanya".

Segons l'opinió d'Aznar, la successió al tron reafirma el sentit institucional de la Corona com a garant de la continuïtat i de l'estabilitat del sistema constitucional espanyol. En aquest sentit, ha indicat que el príncep d'Astúries assumeix a partir d'ara la condició de símbol de la unitat i permanència de l'Estat que la Constitució atorga al rei.

stats