Política 29/02/2012

Aznar: "Cada vegada que els socialistes governen, deixen el país fet una ruïna"

Davant 400 seguidors del PP als EUA, l'expresident ha afirmat que s'ha fet "molt mal" a l'Estat espanyol i ha demanat suport per guanyar les autonòmiques a Andalusia i Astúries

Efe
3 min
Aznar en una conferència als EUA / EFE

FloridaL'expresident José María Aznar ha dit aquest dimarts als EUA que els primers passos del PP al govern espanyol són "positius" per aconseguir la recuperació d'un país sobre el qual "no hi ha cap maledicció", però al qual s'ha fet "molt mal", i ha demanat suport per a les eleccions autonòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una reunió amb uns 400 seguidors del Partit Popular als EUA, Aznar ha rebut les claus de la localitat de Coral Gables, prop de Miami (Florida), i ha animat els assistents a votar en els pròxims comicis autonòmics d'Andalusia i Astúries.

"Tenim una grandíssima representació política. Quan un mira el mapa d'Espanya pràcticament tot es veu blau, i espero que hi hagi dues comunitats més: Astúries i Andalusia", diu l'expresident, que assegura que coneix Javier Arenas "des que era petit".

Arenas, òptim

Ara, Arenas està, segons Aznar, "en l'edat òptima per ser un bon president d'Andalusia", una comunitat que, "30 anys després, no pot seguir sent la campiona de la desocupació". I pel que fa a la candidata a Astúries, Mercedes Fernández, l'expresident diu que és una dona "molt capaç i molt intel·ligent" que pot donar "una estabilitat i nous horitzons" a aquesta autonomia.

Segons la seva opinió, el canvi polític que s'ha produït a Espanya després de les últimes eleccions generals era "absolutament imprescindible per treure el país del forat en què alguns l'han ficat" i al qual "han fet molt de mal".

Herència "dramàtica"

"Cada vegada que els socialistes governen deixen el país fet una ruïna", afirma el president d'honor del PP. "Mai ningú ha fet tant de mal en tan poc temps", ha afegit després de fer referència a l'actual dèficit del 8,5%, enfront del superàvit que va deixar el govern popular, als números vermells de la Seguretat Social i a la desocupació, que "supera el 22% i anem camí dels sis milions d'aturats".

Es tracta d'"unes xifres dramàtiques", afirma, que "són una demostració palpable de la magnitud i duresa de la situació que s'ha creat al nostre país".

És "una herència molt complicada i amb un panorama general de recessió econòmica", reconeix Aznar, que, encara que diu que no és un "un optimista antropològic", ha defensat que "ens en podrem sortir" si es prenen "bones decisions".

"Ara, Espanya és un país d'emigrants: avui els joves espanyols estan pensant on poden marxar, no com a conseqüència de la globalització, sinó perquè no tenen on mirar, a dins" del país, ha lamentat.

Les reformes del PP

La reforma del sistema financer i laboral i la retallada de despeses en les administracions "són reformes de contingut estructural extraordinari" i "molt importants per al futur per al país", assegura Aznar.

L'expresident ha insistit que cal fer "un esforç molt gran" i ajustar els comptes públics "per no viure per sobre de les nostres possibilitats. Hem de fer un país sostenible", com a base per "crear una societat competitiva i crear ocupació".

ZP i l'"explosió del dèficit"

En aquest sentit, ha criticat que el govern de Zapatero derogués el 2005 la llei d'estabilitat pressupostària "d'una manera absurda i ridícula", la qual cosa va produir "una explosió de dèficit que ens ha conduït als desequilibris actuals".

"Per això, la responsabilitat que té el PP avui és tan gran com l'èxit que ha tingut. Governem molt; mai hem estat en tants llocs, però mai ningú no ha tingut tanta responsabilitat", ha assegurat l'exdirigent.

Durant la seva intervenció, Aznar també s'ha dirigit a la gran comunitat cubana de Miami i ha assegurat que per a Cuba vol "el que sempre hem volgut per a Espanya: democràcia i llibertat", cosa que ha estat rebuda amb un fort aplaudiment per part dels assistents.

stats