El Pacte Antitransfuguisme censura els casos de Balaguer i Vilafant

La comissió queda en via morta perquè el PSOE i el PP no han estat capaços de salvar les diferències que els separen.


La comissió que vetlla pel Pacte Antitransfuguisme, i que ha quedat en paper mullat avui per les desavinences entre PP i PSOE, ha censurat cinc casos que considera clarament exemples de transfuguisme polític. D'aquests, dos són a Catalunya: un a Balaguer, a les comarques de Lleida, i l'altra a Vilafant, a la demarcació de Girona.

Segons la nota que ha fet pública la vicepresidència de Política Territorial, es declara trànsfuga a la regidora de VU - AM i a una regidora expulsada del PP. Segons explica, una de les regidores de VU - AM ( marca electoral d' ERC ) va abandonar l' equip de govern per discrepàncies i posteriorment va votar a favor de la moció de censura que va donar l'alcaldia al PSC - PM .

En el cas de Balaguer –i sempre segons aquesta nota oficial– es declara trànsfuga el regidor d' ERC - AM i l'alcalde que s'ha beneficiat de la conducta d' aquest regidor . Explica que la direcció d' ERC de Lleida va expulsar un regidor del partit per entrar a formar part de l'equip de govern sense el seu permís. Actualment és regidor no adscrit a cap grup . Amb l' entrada a l'equip de govern, s'altera la majoria , que passa a ser majoria absoluta.

Són possiblement els últims acords d'una Comissió que té els dies comptats. El PP i el PSOE no han aconseguit posar-se d'acord sobre els casos més destacats que tenen sobre la taula. Els socialistes estaven disposats a retirar el candidat a l'alcaldia de Benidorm, el més polèmic mediàticament, si el PP feia el mateix amb candidats com el de Dènia o el de Vilajoiosa. No ha estat així i el PP dóna per trencat l'acord perquè considera que el PSOE no té cap interès per reitrar la candidatura d'Agustín Navarro, que té el vistiplau dels òrgans de direcció del partit.

Més continguts de