Política 13/06/2014

L'Estat insinua que les balances fiscals catalanes responen a "un missatge polític"

El govern espanyol assegura que les seves seran més completes i transparents

Joan Rusiñol
1 min
La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría / EFE

MadridEl govern espanyol assegura que els comptes territorialitzats que està preparant el ministeri d'Hisenda tindran "molta més informació" que les balances fiscals que ahir va presentar la Generalitat catalana. Seran, diu, "més completes i transparents". La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha subratllat que els números catalans no inclouen, per exemple, el treball estadístic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 de l'executiu espanyol ha recordat que hi ha com a mínim tres mètodes més, amb les seves variants, per fer els càlculs respecte del sistema triat pel Govern. "Hi hauria resultats diferents", ha subratllat, i ha esmentat implícitament els 15.000 milions de diferència entre el que paguen els catalans i el que se'ls retorna.

Per tot plegat, ha rebutjat les balances, que, a parer seu, busquen un "missatge polític", i ha recordat, una setmana més, les aportacions econòmiques que fa Madrid al manteniment dels serveis públics catalans a través de mecanismes com el fons de liquiditat, per ajudar a sostenir les finances del país.

stats