CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 09/02/2011

L'expopular Montserrat Nebrera, entre les adherides a la consulta del 10-A

Avalen la consulta un centenar de personalitats com Ferran Mascarell, Josep Ramoneda, Justo Molinero, Pilarín Bayés, Oriol Bohigas, Jaume Cabré, Joan B. Culla, Núria Feliu o Joan Guitart, entre molts altres

Redacció
1 min
Foto de família d'una part dels adherits a la consulta del 10-A

BarcelonaLa consulta d'independència del 10-A que promou Barcelona Decideix, ha rebut avui l'aval d'un centenar de personalitats del món cultural i social català. S'hi agrupen perfils tan diversos com el de l'exdiputada del PP Montserrat Nebrera, l'historiador Jaume Sobraqués, l'escriptor Jaume Cabré, la il·lustradora Pilarín Bayés, el comunicador Justo Molinero, l'actriu Anna Sahún, el filòsof Xavier Rubert de Ventós o l'arquitecte Oriol Bohigas, entre molts altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presentació de les adhesions s'ha fet avui a la seu nacional d'Òmnium, on hi han assistit quaranta d'aquestes 100 personalitats, ha servit per "simbolitzar aquest clam unitari per a la participació i ferma defensa d'un procés consultiu, d'impuls totalment voluntari" de la consulta del 10-A.

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha fet una crida a participar a la consulta com a "acte d'exercici democràtic" que ha vinculat al 10-J. "La nostra capacitat de reaccionar col·lectivament ens permetrà canviar les coses", ha clamat Casals.

A l'acte, hi han intervingut Justo Molinero, Oriol Bohigas i Anna Sahún, i s'ha projectat un vídeo del difunt filòleg Joan Solà en què animava a participar a la consulta del seu poble, Bell-lloc d'Urgell. El coordinador de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha destacat que l'entitat no fa campanya per cap opció, sinó a favor de la participació." Anar a votar és signe de coherència democràtica, no ho seria 'fomentar l'abstenció", ha conclòs Bosch en ple debat sobre els dubtes del president Artur Mas i altres consellers del Govern de participar-hi.

stats