REACCIONS A L'ADMISSIÓ DEL RECURS PER PART DEL TC
Política 17/02/2011

Barcelona Decideix afirma que els beneficia l'admissió del recurs contra la llei de consultes

El portaveu de l'organització, Alfred Bosch, declara que com més els censurin, més potenciaran aquestes vies

Núria Martínez
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha afirmat que el fet que el Tribunal Constitucional admetés a tràmit la proposta del Govern contra la llei catalana de consultes populars els beneficia. Bosch ha explicat que, tot i que a Barcelona Decideix no l'afecta la mesura perquè no s'acull a la legislació pública, sinó al dret privat, li pot resultar positiu perquè “repressions d'aquesta mena fan mobilitzar la població”. El portaveu afegeix que com més els censurin, més potenciaran aquestes vies, i que no s'allunyaran "ni un pèl" d'aquest camí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Llei aprovada al Parlament establia que es podien convocar referèndums sobre temes de trascendència especial i que per dur-los a terme es necessitava l'autorització de l'Estat. Segons ha informat l'alt tribunal, els preceptes impugnats de la llei (els articles de l'1 al 30, el 43 i el 45) queden en suspens fins que es produeixi la sentència corresponent. El govern espanyol va al·legar que amb la nova llei de consultes es vulneraven les competències exclusives de l'Estat sobre la regulació i convocatòria de referèndums.

La consulta de l'autodeterminació a Barcelona se celebrarà el 10-A, però mentrestant es pot votar per anticipat arreu dels barris de la ciutat.

stats