Política 29/05/2015

Barcelona en Comú fixa en assemblea les línies mestres que han de guiar la negociació amb ERC, la CUP i PSC

La coalició liderada per Ada Colau, reunida en plenari, fixa la transparència, l'atenció als més vulnerables i la participació ciutadana com a elements clau en qualsevol pacte

Ara
1 min
El plenari de Barcelona en Comú es reuneix per primera vegada després de les eleccions municipals / Imatge de BComú

BarcelonaEl plenari de Barcelona en Comú s'ha reunit aquest divendres per valorar els resultats electorals i debatre les línies mestres que marcaran el procés de converses amb la resta de formacions polítiques i entitats socials. En aquest sentit, la coordinadora ha exposat la decisió d'obrir contactes amb ERC, PSC i la CUP i descartar qualsevol aliança amb altres partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

BComú ha fixat les qüestions bàsiques que han de guiar els acords: transparència i rendició de comptes, mesures d'urgència social, atenció dels col·lectius d'alta vulnerabilitat, model de governança i participació ciutadana.

També s'ha decidit el calendari d'ara a la constitució del nou ajuntament el 13 de juny sobre les trobades previstes amb les associacions i el procés de presa de decisió sobre pactes polítics. La formació organitzarà en els pròxims dies un taller formatiu i una segona trobada del plenari, així com una validació via telemàtica dels acords a què pugui arribar la comissió negociadora amb la resta de formacions polítiques.

El plenari és l'òrgan assembleari en què participen les persones que tenen un vincle actiu amb Barcelona en Comú i que quantifiquen en 1.500. Aquest òrgan és l'encarregat de "marcar" i "validar" les línies generals del posicionament de la coalició. Segons un comunicat emès per la formació, en el plenari d'aquest divendres hi han participat 400 persones.

stats