Política 19/01/2015

L'advocat de Bárcenas renuncia a defensar-lo per "pèrdua de confiança"

Goméz de Liaño adopta la decisió tres dies després que el fiscal presentés un escrit d'acusació on demana 42 anys de presó

Acn
1 min
Luis Bárcenas arriba a l'Audiència Nacional / AFP

MadridJavier Gómez de Liaño ha presentat aquest dilluns davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz un escrit de renúncia a la defensa de l'extresorer del PP Luís Bárcenas. Ho ha fet adduint "pèrdua de confiança en el seu client" perquè aquest va concedir una entrevista al diari 'Abc' suposadament sense avisar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La renúncia arriba tres dies després que la Fiscalia Anticorrupció presentés el seu escrit d'acusació sobre la primera època de la trama Gürtel, on demana 42 anys de presó per a Bárcenas i l'acusa de sis delictes: contra Hisenda (26 anys), blanqueig de capitals (set anys i nou mesos), falsedat (tres anys), apropiació indeguda (tres anys) i estafa processal en grau de temptativa (dos anys i nou mesos). També reclama 110 anys de presó per al suposat cervell de la trama, Francisco Correa, i la declaració durant el judici com a testimoni de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. A més, demana que es consideri el PP i l'exministra Ana Mato com a partícips lucratius.

El jutge Ruz ha donat tres dies a Bárcenas perquè designi un nou advocat. Si no ho fa, se n'hi designarà un d'ofici.

A l'entrevista a l''Abc' Bárcenas es queixava que no tenia el mateix tractament que l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato. És la segona vegada que Bárcenas es queda sense advocat de defensa. La primera va ser el juliol del 2013, poc després d'entrar a la presó, quan els seus dos advocats, Miguel Bajo i Alfonso García Trallero, van renunciar al·legant discrepàncies, precisament també per unes declaracions de Bárcenas a un mitjà de comunicació, en aquest cas 'El Mundo'.

stats