Política 21/01/2015

Cospedal, sobre Bárcenas: "Si hi ha una caixa B no és del PP; és de la persona que la portava"

Diu que els populars no han tractat mai "d'influir" sobre la justícia i recorreran que el partit en sigui beneficiari a títol lucratiu

Joan Rusiñol
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridMentre Luis Bárcenas, l'extresorer del PP, intenta reunir els 200.000 euros de fiança per sortir de la presó, el partit fa mans i mànigues per marcar distàncies. La secretària general, María Dolores de Cospedal, ha negat aquest dimecres que la formació tingués una comptabilitat paral·lela a l'oficial: "Si hi ha una caixa B no és del PP, és de la persona que la portava", ha dit, en relació a Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença de premsa per presentar la convenció que els populars faran aquest cap de setmana a Madrid, Cospedal ha recordat –davant de les preguntes dels periodistes– que, segons les conclusions de la Fiscalia, la formació és considerada beneficiària a tipus lucratiu. Això es redueix, segons afirma, al fet d'haver tret profit dels diners de la trama Gürtel en dos ajuntaments, el de Pozuelo i el de Majadahonda, però sense tenir coneixement del delicte. En tot cas, però, ha anunciat que la direcció del PP presentarà un recurs contra aquesta figura jurídica perquè no hi estan d'acord.

Per la número dos dels conservadors, les investigacions han "acreditat" qui eren els responsables de participar, presumptament, en la xarxa corrupta i tots –assegura– han estat expulsats del partit. Cospedal ha recordat que ella no és sospitosa d'haver defensat mai Bárcenas, amb qui es va enfrontar des del principi de la causa i va forçar que deixés el càrrec a la sala de màquines de Gènova, malgrat que havia estat Rajoy, l'any 2008, qui li havia confiat la clau de la caixa.

Un comentari "vomitiu"

Cospedal s'ha mostrat molt molesta amb els partits de l'oposició que insinuen que hi ha hagut un pacte de silenci, un suposat intent dels populars d'evitar que l'extresorer expliqui noves informacions. Ha dit, fora de micròfon, que li sembla "vomitiu" i ha dit que aquestes formacions deuen estar acostumades a intentar a "influir" la justícia cosa que, segons la secretària general, el PP no fa mai.

stats