Bárcenas no va dir als bancs suïssos que era tresorer del PP

Es va queixar en la darrera declaració davant del jutge de les "barbaritats" que es publiquen sobre ell

L'extresorer del PP i exsenador Luis Bárcenas va declarar davant del jutge el dia que va ingressar a la presó que no va comunicar mai als bancs de Suïssa que era gerent del PP perquè es tractava d'"una activitat de l'àmbit privat " .

"Vaig entendre que ser gerent del PP era una activitat que no havia de comunicar perquè era una activitat de l'àmbit privat ", va dir Bárcenas , que va afegir que en el moment en què va ser elegit senador que ho va comunicar directament al banc , igual que va fer e l juny de 2008 , quan va ser designat tresorer del partit .

Segons recull l'enregistrament d' àudio de la seva última declaració judicial , efectuada el passat 27 de juny, abans que el jutge decretés el seu ingrés a la presó , Bárcenas va dir que volia aclarir les " inexactituds que s'estan publicant en els diferents informes" i en alguns titulars de premsa , que va qualificar d' " autèntiques barbaritats" .

Sobre diversos comptes bancaris a Suïssa de titulars que no ha identificat , l'imputat va assegurar que coneix " moltíssimes coses d'aquests comptes" , però que les persones que hi figuraven no tenien res a veure " amb el cas Gürtel ni amb cap tema il·lícit " .

"Aquestes persones tenen comptes a Suïssa , que està sotmès al secret bancari, i han de ser les autoritats suïsses les que donin aquesta informació" , va dir Bárcenas.

Més continguts de