Política 10/11/2014

La presidenta de Navarra no optarà a la reelecció

A l'agost, Yolanda Barcina havia dit que sí que optaria a la reelecció

Europa Press
1 min

MadridLa presidenta del govern de Navarra i d'UPN, Yolanda Barcina, ha anunciat aquest dilluns que no encapçalarà la llista de la formació regionalista a les eleccions forals del pròxim mes de maig, per la qual cosa no optarà a la reelecció com a presidenta de Navarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa convocada d'urgència per a aquesta mateixa tarda, Yolanda Barcina ha comunicat que no encapçalarà la llista, tot i que seguirà "a disposició per estar a la llista en el lloc que es consideri oportú".

Ha afirmat que es tracta d'una decisió "molt meditada" i que hi ha pesat el fet que porta "en primera línia política" gairebé dues dècades. Després d'això, ha assenyalat que "ha arribat el moment de recuperar temps per a la meva vida privada". "No prenc aquesta decisió perquè algú m'hagi demanat que faci un pas enrere", ha afegit.

L'inesperat anunci de Barcina ha tingut lloc aquest dilluns a la seu d'UPN, després que el passat mes d'agost la pròpia cap de l'executiu navarrès va anunciar en un acte de partit que sí que optaria a ser cap de llista dels regionalistes.

stats