Política 04/10/2012

Basagoiti diu que la "deriva independentista" de Catalunya marcarà la campanya electoral a Euskadi

El candidat del PP afirma que el PNB, si pot, seguirà el camí marcat per Artur Mas

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del PP basc i candidat per aquest partit a lehendakari, Antonio Basagoiti, ha assegurat aquest dijous que "la deriva independentista que ha començat a fer-se visible a Catalunya" marcarà la campanya electoral de les eleccions basques que comença aquesta nit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el transcurs d'un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum, Basagoiti ha dit que "els anomenats nacionalismes moderats" basc i català "comparteixen estratègia", i si "el PNB no pot ara alimentar obertament el discurs sostingut per CiU a Catalunya és perquè té unes eleccions a tocar". El candidat popular l'ha presentat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha dit d'ell que és la garantia de la defensa de la llei en el marc de l'estatut de Gernika.

No obstant això, ha afirmat Basagoiti, el president del PNB, Iñigo Urkullu, "si pot escollirà per a Euskadi el mateix camí que el seu germà Artur Mas ha escollit per a Catalunya".

Basagoiti ha destacat la importància de les eleccions basques del 21 d'octubre perquè "si es produeix un desequilibri nacionalista rellevant, imposaran la via catalana i ens tornaran a l'època d'Ibarretxe i de la fractura social". En aquest sentit, el president del PP basc ha assegurat que la coincidència d'interessos entre el PNB i CiU per anar a la contra de l'Espanya comuna i compartida és una obvietat".

stats