Política 23/10/2012

Basagoiti renuncia a repetir com a candidat del PP a Euskadi

Assumeix la responsabilitat després de la derrota electoral

Efe
2 min

Bilbao @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del PP basc, Antonio Basagoiti, no tornarà a presentar-se com a candidat a lehendakari en les pròximes eleccions autonòmiques, han informat fonts d'aquest partit. Els mals resultats que va tenir als comicis de diumenge passat, en què el PP va aconseguir 10 escons, el pitjor resultat des del 1990, ha precipitat la decisió, tot i que "ja la tenia presa des de fa temps", han precisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Basagoiti va ser reelegit com a president del PP al XIII congrés celebrat a Bilbao el mes de maig, en què va aconseguir el suport del 92,5% dels compromissaris del partit. El proper congrés està fixat per al 2015, i segons aquestes fonts, la seva idea seria mantenir els terminis, tot i que no descarten que les circumstàncies obliguin a avançar-lo.

Basagoiti va prendre les regnes del PP basc el juliol del 2008, després que la seva antecessora, María San Gil, abandonés la presidència per discrepàncies amb la direcció estatal. El març del 2009 es va presentar per primera vegada a lehendakari i va aconseguir 13 escons al Parlament basc, dos menys dels que tenia el PP.

En aquelles eleccions va decidir donar suport a la investidura del socialista Patxi López perquè hi hagués un govern constitucionalista espanyol.

La renúncia de Basagoiti a tornar a concórrer en unes eleccions autonòmiques es fa pública després de la reunió que la direcció estatal del PP va celebrar aquest dilluns a Madrid. Basagoiti va rebre un suport "inequívoc, exprés i rotund" per la seva tasca, com va dir la secretària general d'aquest partit, María Dolores de Cospedal.

L'executiva del PP basc es reunirà aquest dimarts a la tarda a la seu del partit a Bilbao i demà té previst comparèixer davant els mitjans el secretari general del partit, Iñaki Oyarzabal.

stats