Política 07/11/2013

El BBVA també alerta contra el sobiranisme: Espanya no es pot centrar en "projectes aliens a la Constitució"

El president de l'entitat, Francisco González, lloa les reformes de Rajoy

Efe
2 min
El president del BBVA, Francisco González, la ministra de Treball, Fátima Báñez, i el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest dijous / EFE

MadridEl president del BBVA, Francisco González, ha demanat avui que Espanya acceleri les reformes que queden pendents i que el país no se centri "en projectes que són aliens a la Constitució, ja que la prioritat de tots és créixer i lluitar contra l'atur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del BBVA ha fet aquesta petició durant la seva intervenció en el Fòrum Emprenedors i Autònoms, organitzat per la Federació d'Autònoms (ATA), en un referència implícita a les tensions sobiranistes catalanes.

En la seva intervenció, Francisco González, que ha dit que Espanya "és un gran país", ha assegurat que el país sortirà de la crisi amb més bones pràctiques, i que trencarà "el maridatge que hem vist en altres temps entre el poder econòmic i el polític". "El president del govern [espanyol] ha donat senyals que això deixarà de ser així", ha afegit.

Així mateix, el president del BBVA ha destacat la tasca duta a terme pel govern de Rajoy, que segons ell ha fet un exercici molt exigent d'austeritat pressupostària, ha reformat el sistema de pensions i el mercat laboral i ha abordat el sanejament de les caixes d'estalvis.

Unes mesures gràcies a les quals Espanya ja veu senyals "positius" de creixement, cosa que fa que "el país ja no sigui un focus de preocupació per als mercats i estigui començant a recuperar la credibilitat internacional perduda".

No obstant, el president del BBVA ha advertit que "no es pot abaixar la guàrdia i cal seguir treballant per consolidar la recuperació i accelerar", per a la qual cosa ha demanat seguir amb les reformes, com la del sector públic i, sobretot, reactivar el crèdit a les empreses. Per fer-ho, ha dit, cal posar fi la reforma financera i avançar en la Unió Bancària.

stats