Política 13/02/2016

Rull: "BCN World no era un bon projecte"

El conseller de Territori i Sostenibilitat defensa que el projecte que hi ha ara sobre la taula no té res a veure amb BCN World, els inversors del qual es van retirar

Ara
2 min
El conseller de Territori, Josep Rull / D.S.U.

Barcelona"BCN World ja no existeix, el concepte BCN World era un projecte d'un operador concret que ja no està sobre la taula, i no era un bon projecte". Així s'ha referit aquest dissabte el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la polèmica al voltant del projecte, i ha defensat que es planteja ara és una "proposta de centre recreatiu i turístic" al voltant del parc temàtic Port Aventura, que seria un gran centre turístic de convencions i negocis que incorpori el turisme familiar, un "un concepte diferent" de BCN World, en què Hard Rock hi planteja una inversió de 2.500 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Rac1, Rull ha exhibit to conciliador davant les diferències evidenciades entre els socis de govern de CDC i ERC al voltant del projecte que ara hi ha sobre la taula, que ha defensat que difereix de BCN World, els inversors del qual es van retirar. Ha recordat que el programa electoral de Junts pel Sí estableix la "revisió i impuls" d'un nou projecte que giri al voltant del turisme de convencions, negocis i familiar.

"La consulta genera consens"

Després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, apuntés la possibilitat de fer una consulta al territori on es planteja el projecte i que el vicepresident Oriol Junqueras considerés que la consulta s'ha de fer a tot el país, Rull ha volgut subratllar que "la consulta genera consens", per bé que ha admès que ara caldrà "determinar el qui, el què i el quan".

"Estem parlant d'un projecte que pot ser una gran oportunitat per a Catalunya", ha considerat, i ha esquivat pronunciar-se sobre el subjecte a consultar -el territori o tot el país- per evitar generar noves polèmiques al voltant d'aquesta qüestió. "La nostra gran prioritat és generar consens amb tot", ha argumentat i ha afegit que en funció de com ell es posicionés "no ajudaria al consens". "Hem de veure com el podem fer de la millor manera possible perquè generi el màxim consens", ha insistit. A més, ha considerat que davant els elevats índex d'atur de la demarcació de Tarragona , impulsar l'actual projecte que es planteja seria una "gran oportunitat" en aquest sentit.

stats